30 Nisan 2007

Garip Cami ...

Pazar günü fotoğraf çekmek amacıyla düzenlenen kurs gezisindeydim , Üsküdar meydanda buluştuk arkadaşlarla . Beklerken bir grup miting insanlarının hakaret vari konuşmalarını işittim! İşitmedim ; ) Gereken yere havale ettim !! Sonra Fethipaşa yönüne doğru yol aldık , öğle ezanı vakti tevafuken Abdurrahmanağa Cami karşısındaydık … daha önce sadece annem ben ve bir arkadaşımın cemaat olduğu bir akşam namazına eşlik etmiştim bu camide . Bu yüzden tevafuken diyorum , o günden beri küçük sayılmayacak bir caminin, hiç denilecek kadar az cemaati olması beni ziyadesiyle üzmüştü ve bir türlü gitmek nasib olmamıştı . Kurs hocamıza “hocam müsaadenizle namazımızı bu camide kılalım ” dedim .. O da “ tabi tabi diğer arkadaşlar fotoğraf çekerken BİZDE namazımızı kılalım deyince” sevindim :) hem cemaatimizin kalabalıklaşması adına hem de hocanın BİZ den olmasına : )) Arkadaşların bazıları hiç yakın olmasa da özellikle siz gelmek ister misiniz diye sordum : ) Velhasıl 4 bayan 5 bay bir imam kıldık namazımızı … Caminin bulunduğu mevkinin adını bilemiyorum ama Paşalimanı’na ( belki de Paşalimanıdır :p ) doğru ilerlerken solda deniz kıyısında bir park var o parkın tam karşısında .. Yolunuz düşerse uğrayıp , iki rekat namaz kılın olur mu ? : ) Böylece imamın cemaatsizlikten hiç gülmeyen asık yüzünü belki mütebessim bir çehreye döndürebiliriz : ) Umarım namz sonunda edilen duanızda beni de unutmazsınız : )

Allah’ım minarelerimizi ezansız , camilerimizi cemaatsiz bırakma … ( AMİN )

Posted by eslem at 11:21 ÖÖ

8 Comments

  1. Blogger Minik Patikler posted at 12:36 ÖS  
    Anlamiyorum kim ne hakaret ediyor kime ediyor, neden ediyor. Pes yani, bana gecenlerde bir munasebetsiz kufretti arabamda kirmizi isikta beklerken. Ne yaptiysam millete.
  2. Blogger eslem posted at 1:17 ÖS  
    selametle kardeşim deyip geçseydin : ) ben elimden geldiğince o tarz davranmaya çalışıyorum , özellikle yol veririm mesela .. gözlerindeki o saçma imajı silmek için elimden geleni yapıyorum..
    Allah ıslah etsin diyelim m.p.cim, teşekkür ederim ..
  3. Blogger suveyda posted at 11:45 ÖS  
    buna benzer bir cami şimdide ankara da yapıldı.
    bir kısım tarafından yoğun eleştiri alsada ilginç bir yapı olmuş gerçekten.
    senin resmettiğin camide minare ben burdayım diyor, ordakinde minareyi ve hatta camiyi anlamak bayağı zor.
  4. Blogger cenkunal posted at 1:50 ÖÖ  
    Blogunuzu ilk kez gördüm.
    Tebrik ediyorum.
  5. Blogger eslem posted at 9:37 ÖÖ  
    suveyda hnm Ankara' ezan sesinden uyuyamıyoruz diye imza toplayıp cami yapımını durdurmaya çalıştıklarını duymuştum , ne acı !
    cenkunal teşekkür ederiz , aslında eski bir blog ama uzun süresir yazılmıyordu . Duhan ile tekrar başladık inşlh ..
  6. Blogger Minik Patikler posted at 4:39 ÖÖ  
    Ya evet ben de daha cok dikkat ediyor ve daha hassas davraniyorum ama imajim koylu imaji n'aparsin :) bu sefer sanki mecburmussun gibi davraniyorlar onlara kibar davranmaya. aman.
  7. Anonymous Adsız posted at 9:57 ÖS  
    Bu durumun muhteşem manzarası, ben çok daha önce bu bakış açısıyla gördüm sanmıyorum.
  8. Anonymous Adsız posted at 7:24 ÖS  
    Güzel iş teşekkür ederiz! Bu ben yapmak zorundaydım şeyler oldu.

Yorum Gönder

« Home