24 Ağustos 2009

Devam edeceğim ama arada notlarım var ..

Mesela Kabede cemaatle kılınan namazlarda Fatiha suresinden sonra denilen “ Amin “ sesi .. hiç kulaklarımdan gitmiyor nasıl kudretli bir ses inanamazsınız . Bir yankılanması var insanın etkilenmemesi mümkün değil .

Bütün insanların adının aynı olduğu tek yer orası “ Haci “ . “Yallah yallah ya hacci” en çok söylenen cümle bu : ) İnsan ne kadar kendine layık göremese de bu ünvanı hacısın işte onların gözünde. Umarım Rabbimde bu mertebeye layık görür bizleri . En çok duygulandığım şey de bu konuydu zaten .. Hocamız bir sohbetinde siz ” Rabbinizin misafirisiniz, O(CC) ‘nun davetine icabeten buradasınız” dediğinde kendimi çok tuhaf hissetmiştim gerçi hala da öyle hissediyorum . Düşünsenize Yaradan seni muhataba almış ve evine davet etmiş senin gibi bir biçareyi, kapısında toz zerresi bile göremiyorsun kendini ama misafiri olmuşsun ne büyük lütuf . Nasıl ve ne kadar hamd edilir ki buna . Hala aklım almıyor Rabbim beni davet etmiş . Buna layık olmak için ne yapmalıyım büyük bir sorumluluk . Tavaf yapmaktan ayaklarım patlamış diye yakınıyordum bir de ah ne pişmanım şimdi bilsen ..
Tavaf deyince ondan da bahsedeyim . Bu da apayrı güzel bir duygu .. Aynı kafilede benden başka genç bir çift vardı . Annem bir gün yaşıtlarıyla takılmaya karar verince ben de onlarla takıldım o gün o kadar çok tavaf yaptık ki anlatamam 7 şavt rekorumuz on dakika : ) ( Orta kalabalık zamanda ) gündüzleri aşırı kalabalık olmuyor çok güneşli olduğu için pek kimse yanaşmıyor , oturup kuran okumak kaza namazı kılmak yada kabeyi seyreylemek daha çok cezb ediyor orta yaş üstü insanları . Genelde de yaşlılar var zaten hiç anlayamadığım şekilde . Halbuki kesinlikle gençlikte gidilmesi gereken bir yer . Yaşlılar bazı ibadetler çok zor geliyor yoruluyorlar . Gerçi Rabbim kolaylığını veriyor da yine de gençlikte gidilse daha güzel bence.

Posted by eslem at 5:43 ÖS

1 Comments

  1. Anonymous rumma posted at 10:05 ÖS  
    Allah bizlerede nasip etsin aşk ile şevk ile gidebilmeyi..

Yorum Gönder

« Home