28 Aralık 2009

Şah , şöhret , para , pul .. hepsi ne kadar cezbedici değil mi ? Geçenlerde dinlediğim bir programda hoca cennet cehennemin kapısında bindiğin arabanın taktığın başörtünün markası sorulmayacak diyordu : ) Riyazüs Salihinde de şöyle diyor ;
" Allah Teala sizin yüzlerinize değil , kalplerinize bakar "
*Vahiyden Allah bilgisinden yoksun olan kimseler insanların dış görünüşlerine ve varlıklarına değer verirler . Cahiliye sistemelerin ölçüsü budur . İslamın ölçüsü bu ise yukarıdaki hadis şeriftir . Allah insanların yüz güzelliğine ve mal varlığına bakarak yaptıklarını değerlendirmez , çünkü bunalr dünya hayatının gelip geçici değerleridir .
Ama kalplerdeki iyi niyet Allah katında sevap kazanmaya ve dereceleri arttırmaya yarar. Sebe 34-37 ' de "Sizi bize yaklaştıracak olan ne ekonomik ne de sayısal çoğunluğunuzdur . Yalnızca iman edip doğru ve yararlı işler yapanlar , bize yakın olabilirler. Onlara yaptıklarının kat kat fazlası mükafat var ve onlar cennet köşklerinde huzur ve güven içinde kalacaklardır " buyurulmaktadır ..
İnsanın gerçek değeri tüm bedenini yönlerndirecek olan kaliyle ödenir . O düzelirse tüm vücut düzgün olur . Yapılan iş ve ibadetleri değerli kılan kalpteki niyettir . Dolayısıyla kalpleri kötü niyetten , yani küfür , nifak , haset , kin gibi hastalıklardan koruyup düzgün samimi bir hale getirmeye çalışılmalıdır ki , gerçek dünya ve ahiret saadetine erişebilinsin ..
Rabbim hepimizi erdirsin ..

Posted by eslem at 1:18 ÖS

1 Comments

  1. Anonymous rumma posted at 10:11 ÖÖ  
    Anlam yüklü bir yazı paylaşım için teşekkürler

    sevgiler

Yorum Gönder

« Home