16 Temmuz 2010

Günlerin Efendisi ..

Evet mübarek cumadır . Bugün müslamanlar için ehemmiyetli bir gündür toplanıp cuma namazı kılınır selamlaşıp dualaşılır .. Çalıştığım OSB de bir tane cami var, misal tüm şirketlerin çalışanlarını orada sadece cuma günü günleri görüşüyorlar . Hatta bazen namazdan sonra birlikte yemek yiyip iş bağladıkları oluyor .. Zannedildiği gibi Cuma günü tamamen tatil olması gereken bir gün değildir . Sadece cuma vakti iş yapmak haram kılınmıştır . Zaten bir ayette " namazdan sonra yeryüzüne rızık aramaya dağılınız " buyurulmuştur .
Haftada bir gün olsun namaza gitmeyen insanlar zavallıdır ! Üç cuma namazı üstüste terk eden müslümanın münafıklar defterine yazıldığı hatta evli ise nikah tazelemesi gerektiğini duyarız hep . Bu insanlar en çok dualarımda olan taifedir ..
Benim için karşımdaki insanın namaz kılıyor ya da kılmıyor olması onun hakkında vereceğim hükmü belirler Cumayı kılmayan ise tamamen bu hükmü netleştirir ..
"Üzerine güneşin doğduğu en hayılı gün Cumadır Adem as o gün doğmuş , o gün cennete girmiş , o gün cennetten çıkarılmış ve kıyamet Cuma günü kopacaktır "
Bu günün hürmetine bağışlanmak duasıyla .. Hayırlı Cumalar .

Posted by eslem at 8:48 ÖÖ

0 Comments

Yorum Gönder

« Home