06 Eylül 2010

Ramazan Bitiyor ..

Daha gelmeden endişesi çökmüştü üzerimize "aman çok sıcak ,bu sene zor tutacağız , çok fire verir , kimse tutmaz .. " İşte geldi ve bitmek üzere, ne oldu zorlandık mı ? Zerre kadar zorlanmadık . Çünkü Allah veriyor kolaylığını tasası neden bize düşüyor .. Küçüklüğümden beri annemden duyduğum laflar tamamen karşılığı bu işin . " Üçüncü gün Allah karnımıza sabır taşı koyarmış , 15. günden sonra başaşağı geliverirmiş ( yani çabucak biter anlamayız ) " Öyle de olmadı mı nasıl bitti anladık mı ? Üzülüyoruz biz ailecek ramazanı uğurlarken, önümüzdeki yıla ya çıkarız ya çıkmayız ..
Çok kıymetli günler bunlar, hatta anneannem her yıl hayıflanır " hayırlı günleri yine kaçırdım , ölmedim diye " : ) Allah uzun ve hayırlı ömürler versin de hakikaten bu konuda da Rabbimizin çok lutufkar müjdeleri var . Meleklerine cenneti hazırlamaları konusunda talimat veriyor , yani tabiri caizse misafirlerine en güzel güzel odalarını hazırlatıp en lezzetli ikramlarını hazırlatıyor .. Böyle birşey bana nasib olur mu bilmem ne kadar layık olmasam da , Rahmet büyük umut kesilmez .
Bir de şunu söylemeden edemeyeceğim , oruçluyken solgun rengime üzülen ve bana zavallı diyen gerçek zavallı asıl acınacak durumda olan sensin . Okuduğum bir yazıdaki cümlede " oruç tutmak stratejik bir yatırımdır diyordu. Şimdi düşünün bakalım kim zarada kim karda ? Gerçi Allah bilir boşuna aç kalmış da olabiliriz ama bence yine de aynı kefede değerlendirileceğini ummuyorum ..
Efendimiz (sav) Ramazanın son gününe de çok ehemmiyet gösteriyor , İşçilerin maaşını alma vakti diyor. Bu ay zam ayı mıydı ? : )
Rabbim oruçlarımızı kabul etsin , bayramı da bayram gibi yaşamayı nasib etsin ..

Posted by eslem at 9:07 ÖÖ

0 Comments

Yorum Gönder

« Home